Ballongjakten

När eleverna som suttit och hårdbevakat sina telefoner med GPS-apparna installerade började ropa efter en timme visste vi att nåt var på gång. Signaler från den första ballongen kom från Ylistaro och rörde sig snabbt österut. När vi fick en fixerad position gav sig de första bilarna iväg med en sökpatrull bestående av elever och föräldrar, laddade med energikex i form av SpaceBars som eleverna tillverkat i huslig ekonomi. Snart hade vi lokaliserat alla tre satelliterna inom en diameter av 80 km nära militärflygfältet i Kauhava. Innan jag hade hunnit fram till den närmaste nedslagsplatsen hade eleverna redan hittat satellit nummer två. En halvtimme senare hade ett annat sökteam funnit satellit nummer tre. Den första satelliten hade landat i lite mer oländig terräng så de fick kämpa sig fram genom tätare skog medan vi andra sonderade lämplig plats att fira med en bit mat. Innan vi hunnit boka bord på Tesses Café i Vassor ringde André och meddelade att de hittat den sista. Vid restaurangen slukade vi pizzor och skickade runt videokamerorna med de fantastiska bilderna.

Välförtjänt måltid efter en lång dag
Glada miner efter en lyckad dag

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *